Globalisering, automatisering, robotisering och artificiell intelligens är vaneord idag som beskriver den värld vi lever i. Ord som inte allt för länge sedan var främmande.  Förändringen går fort. Det höga tempot ställer krav på̊ snabba beslut och långsiktig planering där vi förväntas vara rörliga och förstå förändringen, helst leda den. Kompetens blir en färskvara där det som efterfrågas på arbetsmarknaden idag inte nödvändigtvis gäller imorgon. Hur står du dig på din arbetsplats idag och imorgon?

Som medarbetare funderar du säkert från och till om du kan och vill utvecklas i samma riktning som din arbetsgivare och din nuvarande tjänst. Är arbetet fortfarande det arbete du en gång i tiden sökte eller blev det något annat? Ett hållbart system kräver insikt om, och förståelse, för att anställda och företag kan utvecklas i olika takt – kanske i olika riktning, kanske mot olika mål.

Vart vill du?
Det är lika viktigt för dig som för arbetsgivaren att du någon gång själv funderar på var dina drömmar och önskemål kommer in i bilden. Det räcker inte alltid med att du har nödvändig kunskap. Det är kompetens tillsammans med motivation som skapar förmåga – och arbetsglädje.

Ställ dig själv dessa frågor:

• Vilka arbetsuppgifter är verkligen roliga?
• Vilka arbetsuppgifter vill jag definitivt inte göra igen?
• Vad är jag riktigt duktig på?
• Vad får jag beröm för?
• Vad driver mig/motiverar mig?
• Vilken typ av chef vill jag ha?

Svarar din nuvarande yrkesroll upp till dina svar? Grattis, kul och fortsätt där du är. Om inte, undersök om det finns utvecklingsmöjligheter där du är idag om du trivs med arbetsgivaren. Annars är det kanske dags att fortsätta karriärresan någon annanstans.

Resan mot nytt
När du står vid vägskälet att göra en ändring i ditt yrkesliv, påtvingad eller självvald, vill vi på Verto slå ett slag för att du verkligen tar vara på tillfället och fundera på vad just du vill göra för att känna arbetsglädje på nästa arbete.
Men det kan vara svårt som arbetssökande att navigera bland olika aktörer som outplacementkonsulter, searchkonsulter, arbetsförmedlingen med flera.

Frågor som: Vad vill jag? Hur hittar jag i den här djungeln? Var börjar jag och hur paketerar jag mitt erbjudande på arbetsmarknaden?, kan bli övermäktiga och svåra att besvara samtidigt som du vill passa in på arbetsmarknaden.
Att erbjuda stöd i dessa sammanhang är naturligt, humant och hållbart anser vi på Verto. På en hållbar arbetsmarknad bygger vi tillsammans innovativa miljöer som erbjuder anställda engagemang, trygghet och personlig utveckling. För när du landar rätt, får din nya arbetsgivare rätt medarbetare med rätt motivation.

Du ansvarar själv för din karriär
I rollen som medarbetare har du alltså inte bara skyldigheter gentemot din arbetsgivare du har även ansvar för din karriär. Det gäller också dig som är i omställning. Oavsett roll eller situation är det en förändringsprocess som skapar många frågor där alla berörda parter behöver kunskap, kompetens och resurser för att kunna fatta kloka beslut. Ibland måste man vända 180 grader, ibland vända på̊ varje sten. Ibland räcker det att vända blad.

Verto är namnet på vårt företag. Verto är latin och betyder jag vänder. Vi kan hjälpa dig att kartlägga din kompetens, fundera över dina drivkrafter och verkligen hjälpa dig att komma till en arbetsplats där både du och din kompetens kommer att uppskattas och kommer till sin rätt.