När du står inför att söka nytt arbete efter en uppsägning, kan det kännas ensamt och överväldigande. Men låt dig inte nedslås. Denna omställningsperiod kan vara biljetten till resan  mot nya spännande möjligheter.

Vi frågade tidigare klienter om vad de skulle ge för råd och tips till de som precis har börjat resan mot ett nytt arbeteHär är sex handfasta tips och råd som hjälper dig att komma igång med arbetet mot nästa steg i yrkeslivet.

 1. Agera Snabbt
  Efter uppsägningen kan det vara frestande att ta en paus, men sätt igång med jobbsökningen direkt. Du har energin och motivationen kvar från ditt tidigare arbete. Du finns dessutom aktuell i dina befintliga nätverk Genom att agera snabbt ökar du dina chanser att hitta det perfekta jobbet.
 2. Tid och tålamod
  Att hitta ett nytt arbete tar tid och kräver tålamod. Ge dig själv cirka sex månader som realistisk tidshorisont.  Dela upp arbetsveckan i tre delar – arbetssökning, energigivande aktiviteter och övrigt. Håll dig till ditt schema för att hålla motivationen uppe.
 3. Hitta ditt flow
  Utöver jobbsökningen, ägna tid åt aktiviteter som inspirerar dig. Träna, plocka upp gamla hobbyer eller umgås med nära och kära. Dessa stunder ger dig energi och kan faktiskt öppna dörrar till nya möjligheter
 4. Skapa en plan
  Formulera en konkret plan för din jobbsökning. Skriv ner dina mål, strategier och aktiviteter du ska utföra. Följ din plan, utvärdera ditt arbete du lägger ner och justera när det behövs.
 5. Få stöd
  Undersök möjligheten till outplacementstöd eller hitta en vän eller mentor att bolla idéer med. Dessa personer kan erbjuda värdefulla insikter och stödja dig på din resa.
 1. ro på dig själv
  Tvivel kan dyka upp när du letar efter jobb, men låt inte det stoppa dig. Ha tilltro till din potential och ditt eget värde och var öppen för nya vägar. Utmana dig själv och våga prova nya idéer och tankar

Ta chansen och stanna upp. Fundera på vad som verkligen är din kompetens och var du bäst kommer till din rätt. Ta inte bara det jobb som förväntas av dig utan utgå från dig själv när du utformar ditt karriärmål. Undersök arbetsmarknaden och de möjligheter som erbjuds och låt nästa steg av din karriär bli ännu bättre. Det är du värd!