Är ni i processen att säga upp medarbetare? Då kan det vara aktuellt med ett outplacement-program som ger medarbetaren stöd i resan mot ett nytt arbete.

Men vad innebär det i praktiken? Vad kan man förvänta sig av ett effektivt och givande outplacement-program?

Medarbetaren kommer få ett nytt jobb. Men är det rätt jobb?
I detta vägskäl där medarbetaren befinner sig just nu, kan ett outplacementprogram hjälpa medarbetaren att reflektera
, sortera, utvärdera och ta ut en ny riktning för att nå sina mål. Medarbetaren är expert och erfaren inom sitt område. Outplacementkonsulten har kompetens och erfarenhet av att hjälpa i processen mot nästa steg i karriären

Det här kan ni förvänta er av Vertos outplacement-program:

Skräddarsytt stöd på väg mot nytt jobb
Vi erbjuder medarbetaren ett individuellt outplacementprogram som stödjer medarbetaren i processen att hitta ett nytt arbete. Programmet skapar struktur och tillhandahåller rätt verktyg för att medarbetaren snabbt och effektivt ska hitta rätt. Vertos arbetsmetod grundar sig i en kontinuerlig närkontakt med arbetssökanden och rekryterande arbetsgivare, och är framtagen med hjälp av lång erfarenhet av rekrytering, tjänsteförsäljning och coachning. Våra konsulter är vana vid processen att söka nytt arbete och vet vad medarbetaren behöver tänka på.

Full uppmärksamhet hela vägen
Programmet blir som ett projekt där medarbetaren och en erfaren outplacementkonsult arbetar tillsammans. Konsulten hjälper medarbetaren formulera sina mål och gör tillsammans med medarbetaren en plan för att nå dem samt arbetar praktiskt efter planen. Medarbetaren är i centrum och har konsultens fulla uppmärksamhet under hela programmet. När medarbetaren söker jobb kan medarbetaren lätt missa vilka chanser som finns och här har medarbetaren chans till en second opinion.

När medarbetaren har sin konsult på Verto vid sin sida upplevs inte jobbsökarprocessen som lika ensam. Konsulten lyssnar, förmedlar kunskap, ställer utmanande frågor, ger råd och stödjer medarbetaren i sitt arbete enligt plan. Vi vet också att det kan ta tid att hitta rätt, och att det inte är något ovanligt. Så med Vertos hjälp blir själva resan fram till det nya jobbet också bättre. Vi har erfarenhet av de flesta situationer och utmaningar som dyker upp i processen, och vi kan visa medarbetaren hur medarbetaren bäst löser dem.

Rätt jobb, inte bara ett jobb
Alla människor är unika och har olika erfarenheter, förutsättningar och behov. Så även i dessa situationer. Ibland behövs stöd i hela jobbsökarprocessen och frågan om en helt ny yrkesinriktning kan dyka upp. Kanske kan ett nytt erbjudande ta mycket lång tid och kräva stort tålamod av medarbetaren.
Eller så är medarbetaren helt på det klara med din yrkesinriktning och har redan aktuella jobberbjudanden. Men vilket ska medarbetaren välja – i vilken tjänst kan medarbetaren bäst optimera din kompetens och utvecklas som medarbetaren vill? Ett erbjudande kan komma snabbt, men är det rätt för medarbetaren? Det är lätt att bli smickrad och hoppa på något som kanske inte är det bästa alternativet.

Oavsett hur situationen ser ut erbjuder vi på Verto medarbetaren stöd. Här möter medarbetaren en rutinerad partner i sin konsult, som tidigare har mött många andra som varit i samma situation som medarbetaren är i nu.
Medarbetaren kommer förmodligen få ett nytt arbete utan vårt program också. Men med vårt program vågar vi påstå att tiden fram till nya jobbet blir kortare. Medarbetaren får också en värdefull och konstruktiv tid tillsammans med sin egen konsult.
Chanserna att medarbetaren verkligen får inte bara ett jobb utan också rätt jobb ökar avsevärt.