Från avveckling till utveckling i ny tjänst

– Verto Outplacementprogram

Vecka 6

9/2
Får besked om att min tjänst försvinner och jag kan vara kvar på en tjänst som inte alls är i paritet med nuvande, eller ta ett erbjudande om att sluta med outplacementstöd samt avgångsvederlag.

11/2
Pratar med personals representant om hur framtiden ser ut och vilket alternativ som är bäst för mig i längden. Upplevde att jag fick ett bra stöd av henne. Ringer outplacementkonsulten på Verto Konsult som bara i första telefonsamtalet peppar mig att gå vidare. Känner mig på topphumör och åker till en kundträff hos en stor leverantör.

12/2
kontakter närmaste chef och diskuterar en lösning. Sista arbetsdag/anställningsdag är den 31/12.

Vecka 7

Funderar till och från på vad som kommer hända. Beslutar att göra downsize på boende och övriga utgifter för att klara en eventuell arbetslöshet. (för övrigt helt onödigt)

18/2
Träffar konsulten på Verto igen och diskuterar handlingsplan. Bra struktur och tidsplan gör att jag sätter fart på en gång. Får med mig arbetsmaterial och en bok.

19/2
Träffar närmaste chef igen för att diskutera vidare på en lösningen. Föreslår att sluta tidigare och koncentrera mig på att gå vidare.

Vecka 8

Den här veckan kopplar jag av med dottern på en liten tripp till en stad i Europa. Skönt att skingra tankarna från det som hänt senaste veckan. Känner mig förvånansvärt uppåt.

Vecka 9

1/3
Träffar personal och min chef igen och får ett förslag. Ska återkomma under veckan om innehållet.

2/3
Träffar min fackliga kontaktperson. Tycker att avtalet är hyfsat men är helt enligt kollektivavtalet och ber mig försöka på ut mer om möjligt. Får mig att se från den vinkeln att företaget vill ha ut mig och kan därför vara beredda att ge lite mer.

4/3
Min fackliga kontaktperson träffas för att diskutera vidare. Jag har lagt förslag om längre outplacementstöd samt fler månader med avräkningsbart avgångsvederlag till personal som går igenom.

5/3
Träffar Vertokonsulten och går igenom villkoren. Har skrivit en del i profilpapperen och vi diskuterar hisstal. Svårt för mig som har franskt hjärta och tysk hjärna.

Vecka 10

9/3
Uppmärksammar en annons i Metro på ett arbete. Kollar in hemsidan och pratar med Konsulten om denna. – Det står ”mitt jobb” över hela annonsen är svaret. Börjar formulera i tanken en ansökan.

11/3
Pratar med personal igen och har lite frågor kvar. En separat bilaga till kontraktet tas fram med punkter som reglerar vad som händer om jag blir sjuk etc etc.

Vecka 11

15/3
Skriver på en överenskommelse om att sluta. Sista arbetsdag blir skiftet maj-juni och semester därifrån till sista juni. Sista anställningsdag är dock den 31/12 och jag har lön och förmåner kvar till dess. Känns skönt att få det ur världen.

17/3
Träffar Vertokonsulten igen och finslipar det sista i ansökan. Oerhört glad över stödet att tänka och formulera så den känns bekväm att skicka. Funderar på de som söker arbete utan detta stöd och möjligheter som jag har.

19/3
Sänder in ansökan på jobbet i Metro. Nu är det bara att hålla tummarna.

Vecka 12

Fortsätter med mina papper. Ringer lite kontakter och bokar möten. Lägger upp mig på hemsidor och bevakningsmail. Den här veckan ska de gå igenom ansökningshandlingarna och jag hoppas på att komma på intervju.

26/3
Träffar Vertokonsulten och presenterar en annan jobbannons. Söker det med siktet mer inställt på att det är ett övningsobjekt. Finner inget starkt engagemang för just den tjänsten.

Vecka 13

30/3
Ringer det stället jag sökt arbete på. Får beskedet att många har sökt och de håller på att välja ut 6 st kandidater. De lovar att återkomma när det är gjort.. nagelbitartider!!
Efter 4 timmar ringer de och kallar mig på intervju. YES!! Första steget mot nytt jobb.

31/3
Åker till västkusten för att hämta dottern. Jobbar lite där nere och ringer ett rekryteringsföretag om en spontanansökan.

Vecka 14

6/4
Skriver klart spontanansökan och skickar den.

7/4
Åker in till Verto och har en provintervju Nervös men han som genomför intervjun har en proffsig attityd vilket gör mig fokuserad och lugn. Fick berömmande för mitt agerande och han sänder senare ett underlag som bekräftar detta.

Vecka 15

13/4
Jag träffar Vertokonsulten och går igenom det sista inför intervjun. Nu är det fullt fokus på den. Ringer rekryteringsföretaget som lyckats slarva bort min ansökan. Bestämmer träff den 21/4 hos dem med personalansvarig kl 08:30.

15/4
A big day! Intervju kl 1530. Förbereder mig med repetition av tal, går igenom ansökan och annons samt peppar mig mentalt. Intar ”stridsfronten” från närbeläget café. Mental andning, gnomgång, sista kontroll av annons och ansökan.

Genomför intervjun som blir en antiklimax. Ostrukturerat, tysta perioder och dåligt pålästa intervjuare gör att jag tappar modet. Går sedan och tar en pilsner med en gammal arbetskamrat och slickar såren. Men jag fick komma på intervjun vilket gjorde mig glad.

Vecka 16

21/4
På väg till rekryteringsföretaget för intervju. Precis när jag tar i handtaget till entrén ringer telefonen. Jag är kallad på andra intervju som jag trodde gick åt skogen. Blir glad över att vara med i matchen igen.

Träffar Vertokonsulten efteråt och nämner att jag ska på en intervju igen så fullt fokus får läggas på det. Avslutar dagen med en lunch tillsammans med min VDn på föregående arbete.

23/4
Intervju nr 2 kl 10:00. Lite mer avslappnad denna gång då jag får prata med personalchefen. Känns som det går riktigt bra. Lämnar betyg och referenser som de ska ringa på. Jag meddelar mina referenter att ett företag kommer att eventuellt att ringa.

Vecka 17

26/4
Uppföljning hos konsulten på Verto. Går igenom intervju och påbörjar att skriva spontanansökningar.

27/4
Poolia har en kundträff om ledarskap, intressant tillställning som ger lite input. Träffar ännu en gammal chef från tidigare anställning på lunch. Han hade blivit uppring som referens. Trevlig lunch med löfte om återträff senare under sommaren. Jäklig nervös väntan på ett besked.

28/4
Ska till en studiekamrat för en fika. En person med stort kontaktnät och vi har haft mycket skoj tillsammans. När jag är på väg ringer de från företaget jag sökt jobb på. Efter lite rundprat så erbjuder de mig arbetet. VILKEN KÄNSLA!!! Yes jag vann slaget! Lovar att ringa kl 15:00 för att ge ett besked och när jag i så fall kan börja.

Ringer kl 15:00 och tackar ja med löfte att börja redan i juni. Lyckan är total att slippa känslan av utanförskap som kan infinna sig när jobbet upphör. Ringer runt och meddelar beskedet till mina vänner.

Vecka 18

5/5
Åker in till min nya arbetsplats och skriver under anställningskontraktet. Går igenom vad som behöver göras när jag kommer. Kommer bli både tufft och intressant framtid.

Vad händer nu?
Jag kommer att sluta på mitt nuvarande arbete som planerat. Därefter är jag ledig i hela 4 dagar innan jag kastar mig ut i hetluften igen. Mitt mål är att avsluta pappersarbetet som jag påbörjat med Vertokonsulten och dokumentera det för framtiden om jag behöver söka arbetet igen.

Summering
Det negativa beskedet från min arbetsgivare vändes ganska snabbt till något positivt. Min gamla arbetsgivare har ställt upp med handfasta resurser för att motverka att jag kom ut i arbetslöshet.

Vertokonsulten från första stund stöttat mig, visat vägar och tankesätt att se arbetsmarknaden som en möjlighet. Utan hans stöd hade jag inte kommit så långt som jag gjort och jag är oerhört tacksam till det stöd som jag fått. Jag avundas inte andra personer som söker arbete, varken arbetstagare eller arbetslösa för det är en tuff utmaning att söka arbete. Han skapade verkligen en gräddfil för mig.

Med facit i handen så här långt är jag både glad, stolt och ödmjuk. Glad över att ha ett arbete att gå till, stolt över min bakgrund och de möjligheter som det ger mig och ödmjuk inför alla de som hjälpt mig i mitt arbetssökande. Jag kan bara hoppas att fler får den möjlighet jag fått för bättre alternativ än så för att vidare finns nog inte.